İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pera Müzesi, Tayland Başbakan Yardımcısı’na İlham Kaynağı Oldu

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı sayın Jurin Laksanawisit, Tayland Büyükelçisi sayın Phantipha Lamsudha Ekarohit’in yanı sıra bir grup Taylandlı ve Türk iş insanını ağırladı. Aynı zamanda bir ressam olan Başbakan Yardımcısı Jurin Laksanawisit, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndaki eserleri inceledikten sonra müzenin önünde tuval üzerine bir resim de yaptı.

Jurin Laksanawisit – Özalp Birol

Pera Müzesi, diplomatik ilişkilerin yürütüldüğü, birçok konsolosluk ve elçiliği bünyesinde barındıran Pera Bölgesi’nin kozmopolit yapısı ve stratejik konumu dolayısıyla uluslararası siyaset ortamından isimlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. 17 Kasım 2019 Pazar günü Pera Müzesini ziyaret eden Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit, Tayland Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit’in yanı sıra bir grup Taylandlı ve Türk iş insanına özel bir tur düzenlendi. Turda, kurum, koleksiyonlar ve sergiler hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapılırken, ziyaretçiler Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda eserleri yakından inceledi. Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit, Oryantalist Resim Koleksiyonu’nun 17. yüzyıldan 19. yüzyıla elçi portrelerine yer veren Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ile Osman Hamdi Bey’in sanatı ve yaşamına odaklanan Osman Hamdi Bey bölümlerini büyük bir ilgi ile gezdi. Sergi turunun hemen ardından, kendisi de bir ressam olan Başbakan Yardımcısı, müzenin önüne yerleştirilen bir tuvalin üzerine, ressam Doğan Paksoy eşliğinde bir manzara resmi çizdi. Günün sonunda, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmesi Genel Müdürü sayın Özalp Birol, Jurin Laksanawisit’a Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar koleksiyon sergisi için hazırlanan kataloğu armağan etti.

Jurin Laksanawisit

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10:00 – 19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz! “Uzun Cuma”larda müze 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. “Genç Çarşamba” günlerindeyse tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz olarak gezebilir!

Haber: Amber Eroyan

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir