İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pera Müzesi’nden “Semplice Quartet” ile Sohbet ve Bach Dinletisi

Pera Müzesi, “Pera’da Camerata” başlıklı konser serisine, “Semplice Quartet” performansıyla devam ediyor. Devlet Çoksesli Korosu şefi sayın Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen konserlerin ikincisi, 23 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 17.00’de dinleyiciyle buluşacak. Müzisyenler konser öncesinde, Bach’ın eserleri ve klasik müziğe etkisi hakkında sohbet etmek üzere saat 16.00’da dinleyicilerle bir araya gelecek.

Pera Müzesi, klasik müziği odağına alan “Pera’da Camerata” konser serisinin ikincisinde “Semplice Quartet”i müzik severlerle buluşturuyor. Kemanda Yaren Budak ve Murat Anıl Erginol, viyolada Pınar Dinçer, viyolonselde ise Burak Ayrancı’nın yer aldığı dörtlü, Barok’tan günümüze tüm dönemleri içine alan ve sanatın farklı disiplinleriyle etkileşim içinde olan projeleriyle öne çıkıyor. “Semplice Quartet” ekibi, “Pera’da Camerata” konser serisi için dinleyicilere Bach eserlerinden oluşan unutulmaz bir seçki sunacak.

Pera Müzesi’nden Bach melodileri yükseliyor!

Müziğin üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyen kişiler için hazırlanan “Atölyede Sohbet” programı ise her konser öncesi sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştiriliyor. “Semplice Quartet” ekibi konser öncesinde, 23 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 16.00’da Bach’ı ve bu ölümsüz bestecinin klasik müziğe etkisini konuşmak üzere dinleyicilerle bir araya gelecek.

Konser biletlerini Biletix’ten ve konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilirsiniz. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir!

Etkinlik Programı
16.00 – 16.45
 Atölyede Sohbet
17.00 – 18.00 Konser


Semplice Quartet
Murat Anıl Erginol – Keman
Yaren Budak – Keman
Pınar Dinçer – Viyola
Burak Ayrancı – Viyolonsel

Semplice Quartet Hakkında

2016 “Donizetti Klasik Müzik Ödülleri” nde “Yılın Oda Müziği Grubu” ödülüne layık görülen Semplice Quartet, 2009’dan bu yana Barok’tan günümüze tüm dönemlerle ve sanatın farklı disiplinleriyle etkileşim içinde olan projeler sundu. Semplice Quartet 2010 yılında Apple Hill Chamber Music Center’ın verdiği bursla “Young Artist” programı kapsamında, Lenny Matcznyski ile çalıştı ve konserler verdi. Sosyal sorumluluk projelerine de önem veren grup, Bosch Genç Klasikçiler Festivali, İBB Şehir Tiyatroları ve Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’yle ortak projeler yaparak çocuklara klasik müziği tanıtmak ve sevdirmek için açıklamalı performanslar sergiledi. Semplice Quartet 43. ve 45. İstanbul Müzik Festivallerine konserler verdi; Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi Oda Müziği Bölüm Başkanı Prof. Johannes Meissl ile çalışma ve sahneye çıkma imkanı yakaladı.

Haber: Amber Eroyan

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir