İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pera Öğrenme’den Çevrimiçi Sanatçı Atölyeleri

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Kristal Berraklığı sergisine paralel olarak gençlere ve yetişkinlere yönelik çevrimiçi sanatçı atölyeleri düzenliyor. Sanatçı Kıymet Daştan’ın yürüteceği ilk atölye 15 Ocak Cuma günü gerçekleşecek. “Unutma Taşları: Değişen Formlar” ismini taşıyan atölye 13 yaş ve üzerine yönelik olarak tasarlandı. Ocak ayının ikinci atölyesi ise yetişkinlere sesleniyor. 21 Ocak’ta bu kez Güneş Terkol “Mesafe Sözlüğü: Dikiş” başlıklı bir atölye gerçekleştirecek. Her iki atölye Şubat ayında da tekrarlanacak.

Kıymet Daştan
Kıymet Daştan

Pera Müzesi’nin yeni sergisi Kristal Berraklığı, çeşitli yaş gruplarına yönelik çevrimiçi etkinliklerle sanatseverlere hem serginin ele aldığı kavramlar üzerinde daha derinlikli düşünme olanağı sunuyor, hem de evde eğlenceli vakit geçirmelerine yardımcı oluyor. Sergideki eserlerden ilhamla Pera Müzesi Öğrenme Programları tarafından hazırlanan sanatçı atölyeleri, serginin katılımcılarından Kıymet Daştan ve Güneş Terkol tarafından yürütülecek ve hafıza/mesafe kavramları etrafında şekillenecek. 

Pera Genç etkinlikleri kapsamında 15 Ocak’ta saat 19.00’da düzenlenen “Unutma Taşları: Değişen Formlar”  isimli atölye, katılımcıları sanatçı Kıymet Daştan’la çevrimiçi ortamda buluşturuyor. Atölyede, taşlar ve atık malzemeler üzerinden, atılan ve saklanan şeylerle hafıza arasındaki ilişki üzerine düşünülecek. Sanatçı, hafıza gibi soyut bir kavramın gündelik hayatımıza yayılmış katmanlarını görünür kılmayı, etrafımızdaki gündelik nesnelerle olan ilişkimiz üzerine yeniden düşündürmeyi hedefliyor. Atölye, 19 Şubat’ta saat 19.00’da bir kez daha gerçekleşecek.

Güneş Terkol
Güneş Terkol

Kelimeler, motifler ve yamalarla bir sözlük

Sanatçı Güneş Terkol ise 18 yaş ve üzerine yönelik Pera Yetişkin atölyeleri kapsamında, 21 Ocak’ta yine saat 19.00’da çevrimiçi bir atölye çalışması gerçekleştiriyor. “Mesafe Sözlüğü: Dikiş” başlıklı bu atölyede sanatçı, katılımcılarla birlikte işlenmiş kumaşlar üzerinden “mesafe” kavramını ele alıyor. Güneş Terkol bu atölyenin sonunda, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarının etkisi altında “gerçeklik ve hayal” arasındaki geçirgenlikleri yansıtabilen, kelimelerden motifler, kumaş parçalarından yamalar içeren özgün bir “mesafe sözlüğü” oluşturmayı hedefliyor. Atölye, 25 Şubat’ta saat 19.00’da tekrarlanacak.

Etkinlik Programı Şöyle; 

Kıymet Daştan ile “Unutma Taşları: Değişen Formlar Sanatçı Atölyesi” / 15 Ocak Cuma, 19.00 – 20.30

Güneş Terkol  ile “Mesafe Sözlüğü: Dikiş Atölyesi” / 21 Ocak Perşembe, 19.00 – 20.30
 Kıymet Daştan ile “Unutma Taşları: Değişen Formlar Sanatçı Atölyesi” / 19 Şubat Cuma, 19.00 – 20.30

Güneş Terkol  ile “Mesafe Sözlüğü: Dikiş Atölyesi” / 25 Şubat Perşembe, 19.00 – 20.30
 

Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek olan etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Sanatçı atölyelerinin linki yalnızca biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Detaylı bilgi için: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Haber: Amber Eroyan

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir