İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

R.E.N.A.N’ın Yeni Single’ı “Tiki Taka” Tüm Dijital Platformlarda Yayında!

Türk asıllı Hollandalı sanatçı R.E.N.A.N’ın yeni single’ı “Tiki Taka” dijital platformlardaki yerini aldı!

Daha önce çıkardığı “Maden” isimli şarkısı, Spotfiy’ın “Los Turcos” resmi listesine girince yıldızı parlamaya başlayan Türk asıllı Hollandalı sanatçı Renan Bakker, yaptığı işlerde R.E.N.A.N etiketini kullanıyor.

Temmuz 2020’de çıkardığı “Manita” isimli şarkısıyla birlikte farklı yeteneklerini özgürce sergilemeye karar veren Renan, müzik prodüktörlüğünün yanısıra söz yazarlığı ve mix-master mühendisliği de yapıyor.

Bazıları onu (Taşkın Genç ile birlikte) Tonguç Akademi için yaptığı şarkılardan tanıyor. Japonya’dan ödülle dönen “ANI – The Rememberence” isimli kısa filmin mastering işlerini yaparak adını dünya çapında duyuran sanatçı, Işın Karaca ile birlikte çalıştığı günlerin de kariyerinde etkisi olduğunu söylüyor. “Revealed Recordings” için yazdığı şarkı sözleriyle de yeteneklerinin geniş bir yelpazeye yayıldığını gösteriyor. Tüm bu yeteneklerinden ötürü, kendisini “tek kişilik ordu” olarak tanımlasa da, ihtiyacı olduğu zamanlarda dışarıdan yardım almaktan çekinmiyor. “Tiki Taka” buna güzel bir örnek. Sözlerini Taşkın Genç’in yazdığı şarkının, müziğini yaparken, kelimelerle oynamaktan çekinmiyor. Tamamen kendisine ait olan eserin mix ve mastering işlerini de yaparak, her işte usta olduğunu kanıtlıyor.

R.E.N.A.N “Tiki Taka”yı ; Evrende olup biten her şeyle olan bağlantısını keşfettiği, ruhunun derinlikleriyle ilgili merakının peşinden gittiği ve bilinçaltındaki korkularıyla yüzleştiği bir eser olarak açıklıyor. Potansiyelinin farkına varıp, klasikleşen müzik duvarlarının arkasına saklanmadan, güçlü melodilerle herkesin ruhuna dokunmaya çalıştığını anlatıyor. Taşkın’ın yazdığı her harfi, notalara ve melodilere dönüştürdüğünü söylüyor.

Şarkının prodüksiyon, kayıt, mix ve mastering işlerini Hollanda’daki, kendisine ait stüdyosunda yapan ve şarkıyı kendi plak şirketi “Renan Bakker Music” etiketiyle yayınlayan R.E.N.A.N, yurtdışında birçok kişiyle birlikte çalışmaya devam ediyor. Yeteneklerini sınırların ve zamanın ötesinde sergilemekten vazgeçmeyeceğini ifade ediyor.

R.E.N.A.N / Tiki Taka Dijital Platformlar:

https://distrokid.com/hyperfollow/renan1/tiki-taka

Spotify: https://open.spotify.com/track/2pDIJ2dBwuqZo8cA51mJPH?si=sgttnd4NSz-wZhJrbKEHnw&utm_source=copy-link&dl_branch=1

R.E.N.A.N Social media

Instagram: https://www.instagram.com/r.e.n.a.n.music/

Twitter: https://twitter.com/renanbakker

Facebook: https://www.facebook.com/renanbakkermusic/

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir