İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

R.E.N.A.N’ın Yeni Teklisi “32 Leaves” Yayında!

Türk asıllı Hollandalı sanatçı R.E.N.A.N’ın yeni single’ı “32 Leaves” dijital platformlardaki yerini aldı!

Daha önce çıkardığı “Maden” isimli şarkısı, Spotfiy’ın “Los Turcos” resmi listesine girince yıldızı parlamaya başlayan Renan Bakker, yaptığı işlerde “ses üretmek” anlamına geldiği için, R.E.N.A.N etiketini kullanıyor. Tam anlamıyla “adıyla yaşıyor.”

Çin’den ödülle dönen “ANI – The Rememberence” isimli kısa filmin mastering işlerini yaparak adını dünya çapında duyuran sanatçı (China International Green Film Week – 2018), Ayrıca Türkiye’de,  Işın Karaca ile birlikte çalıştığı günlerden de bahsediyor. Bazıları onu Tonguç Akademi için yaptığı motivasyon ve ders şarkılarından tanıyor. Ya da 2018 yılında “Revealed Recordings” için yazdığı şarkı sözleri ve yaptığı mixlerle. Efsanevi grup Boney M’den Bobby Farrell’ın kızı Zanillya Farrell için yaptığı işle de adından bahsettiriyor R.E.N.A.N.

“32 Leaves” ise R.E.N.A.N. ile Taşkın Genç arasındaki inanılmaz bağın net bir örneği. Sözlerde her ikisinin de imzası var fakat bu kez prodüksiyona son dokunuş ,suç ortağı Taşkın tarafından yapılmış. Kayıt, mix ve master Renan’a ait.

Ekim 2021’de çıkardıkları son şarkıları “Tiki Taka”nın dinlenme sayısı ile kişisel rekorunu geliştiren Renan, “32 Leaves” ile kendisini tamamen özgür bıraktığını söylüyor. Şarkıda söylediği gibi; Kendi önünden çekiliyor Renan. Zamana güveniyor.

R.E.N.A.N  “32 Leaves” şarkısının ilk iki bölümünü yazarken daha önce hissetmediği kadar minnet ve güven duygusu hissetmiş. Hayat yolculuğu, müzik kariyeri ve sevdiği her şeyle derin bir bağ kurmuş.  “32 Leaves”in yeni hayatının başladığını ilan eden ve kutlayan bir şarkı olduğunu söylüyor. Her şey istemediği yönde ilerlerken bile onu destekleyen, yalnız hissetmesine izin vermeyen yeni hayranlarına, arkadaşlarına ve ailesine destekleri için teşekkür ediyor. Son iki yıldır tanıdığı ama kısa zamanda birlikte bir çok güzel projelere imza attıkları Taşkın için ayrı bir parantez açıyor Renan. “32 Leaves” şarkısında her zaman yaptıklarının aksine, şarkıyı yazarken hissettiklerini anlatmadan, hatta şarkı yaptığı hakkında konuşmadan, direkt demoyu Taşkın’a gönderiyor ve üçüncü bölüme söz yazmasını istiyor. 2 saat sonra yepyeni sözler, demoya pilot olarak okunmuş haliyle geliyor Taşkın’dan. Aralarındaki sükunet ve güveni, Taşkın’ın eksiksiz hissediyor olması şaşırtmıyor Renan’ı. Biraz fikir alışverişinden sonra Renan şarkıyı son haline getirmek için çalışırken; “Buğra Atlı / BoogieDesignCo” ise albüm kapağını tasarlıyor.

Şarkının prodüksiyon, kayıt, mix ve mastering işlerini Hollanda’daki, kendisine ait stüdyosunda yapan ve şarkıyı kendi plak şirketi “Renan Bakker Music” etiketiyle yayınlayan R.E.N.A.N, uluslararası sanatçılar, prodüktörler ve şirketlerle birlikte çalışmaya devam ediyor. Yeteneklerini sınırların ve zamanın ötesinde sergilemekten vazgeçmeyeceğini, “her işte usta” denebilecek seviyeye gelmek için kendini geliştirmeye devam ettiğini söylüyor. Bu yolda yaşadığı tüm tecrübelere şükranlarını sunuyor Renan.

 32 Leaves,  Renan ve Taşkın için; aralarındaki zaman bağına şükür ve teşekkürdür.

R.E.N.A.N / 32 Leaves Dijital Platformlar:

https://distrokid.com/hyperfollow/renan1/32-leaves

Spotify: https://open.spotify.com/track/6NxZeokq7cxlBvuq9zObOu?si=737a096e670c489e

Instagram: https://www.instagram.com/r.e.n.a.n.music/

Twitter: https://twitter.com/renanbakker

Facebook: https://www.facebook.com/renanbakkermusic/

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir