İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Reha Yalnızcık 40. Sanat Yılında "Seyahatnameden" Sergisi İle Galeri Diani'de

40. Sanat Yılını 07 Mart – 24 Mart 2020 tarihleri arasında Galeri Diani’de kutlayacak olan sanatçı Reha Yalnızcık, “SEYAHATNAMEDEN – Yolculuklardan Çeşitli Tadlar, Pullar ve Kartpostallar” temalı sergisi ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Ressam Reha Yalnızcık’ın 07 Mart – 24 Mart 2020 tarihleri arasında Galeri Diani’de açacağı “Seyahatname’den – Yolculuklarda Çeşitli Tadlar, Pullar ve Kartpostallar” temalı sergisinde, düşünce dünyasında çıktığı yolculukların uğrak yerlerinden farklı farklı noktalara bakışlar, çeşitli tadlar, pullar ve kartpostallar yer alıyor.

Kendine has tarzı ile dikkatleri üzerine çeken Yalnızcık, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Sanatlar Bölümünden mezun oldu. Sanatçının her zaman en büyük arzusu yalnızca resim yaparak yaşamak oldu. Önceleri resim ve grafik sanatları birlikte devam ettirdi. Bu süreçte ilk kişisel sergisi “Doğa ile Haşır Neşir”i (1980 İstanbul Taksim Sanat Galerisi), “Barış’a” (1981 İstanbul Taksim Sanat Galerisi), “Benim İstanbul’um” (1984 İstanbul Taksim Sanat Galerisi), “Her gün 23 Nisan” (1985 İstanbul Taksim Sanat Galerisi) sergilerini bu dönemde gerçekleştirdi.

Günümüze kadar 80’in üzerinde kişisel sergi açan Yalnızcık, 150’nin üzerinde karma sergiye katıldı. Ayrıca kendi gibi ressam olan kızı Perincan Yalnızcık ile ortak 14 sergiye imza attılar. 1988-89 yıllarında çocuklara televizyondan resim dersleri verdi.

Pek çok probleme göndermeler içeren resimleriyle oluşan sergilerinin dışında, çok önem verdiği düşünme eğilimine dikkat çekme adına 1992 yılında düşünce kitapları yayınladı. Yurtiçi ve yurtdışında çok çeşitli yayınlarda yer aldı. Kartpostal, kupa ve telefon rehberi gibi UNICEF ürünleri için eserleri seçildi, yayınlandı.

1992’de sanatçıya Çocuk Vakfı tarafından “Son Kırk Yılın Çocuk Resimlerine Katkı Ödülü”, Inepo’nun ilk kez dağıttığı “Çevre Sanat Ödülleri”nden; “Resim Dalı” ödülü verildi. Sanatçı ayrıca 2013 yılında Dünya Kardeşlik Birinciliği Mevlana Yüce Vakfı’nın, Plastik Sanatlar ödülüne layık görüldü.

Yalnızcık’ın 40 yıllık sanat birikimini yakından hissederek takip etmek isteyen sanatseverler, 07 Mart – 24 Mart 2020 tarihleri arasında Galeri Diani’ye gidebilir.

GALERİ DİANİ

Adres; Bostanbaşı Caddesi NO 3 D BEYOĞLU/ İSTANBUL

Haber: Aslı Yörükoğlu

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir