İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ressam Melis Gürsel

1983 Sakarya doğumlu Melis Gürsel, 99 depreminden sonra eğitimine Ankara’da devam etti. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde lisans, Ankara Hacettepe ve İtalya Cagliari Üniversitelerinde yüksek lisans eğitimlerini mühendislik disiplinlerinde tamamladı, doktora çalışmasını ise bir süre ABD – George Washington Üniversitesi’nde yürüttü.

Sanatçı, resim alanında hiçbir eğitim almamış olmasına karşın, ilkokul çağından önceki yaşlarda yapmaya başlamış olduğu çalışmalarını zaman içerisinde profesyonel bir tutku haline getirip, soyut portre ve soyut ekspresyonizm tarzını tuvalin yanı sıra; çevreye duyarlı, geri dönüştürülebilir kağıt, karton, tahta gibi farklı medyalarda, zaman zaman altın yaprak, kurutulmuş kahve, sim gibi çeşitli materyallerle bütünleştirdi. 

Uzun yıllar İtalya ve Amerika başta olmak üzere yurt dışında bulunmuş olan sanatçı, hem ülkemizdeki sergilerde hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde yarışma ve sergilerde ülkemizi eserleri ile farklı kültürlere tanıtmıştır.

Melis Gürsel manifestosunda; herhangi bir zemine iz bırakan her bir nesnenin sanatın bir parçası olduğu savını ortaya koymuş olup, ruhumuzun tekamül yolculuğundaki rastgele bir ‘T’ anında aldığı sonsuz ‘es’ in gören gözde bin bir renk bulduğunu savunmaktadır. Sanatçı için sanat, hobi değil bilakis amansız bir ihtiyaçtır ve bu sayede, bir dönemin insan veya nesneleri fizik teorilerinde olduğu gibi ‘zamanda sıçrama’ ile bir diğerine taşınabilir olduğunu düşünmekte ve hayatta hiçbir şeyin kontrolü bizlerde değilken, bir adet fırça ile elinizdeki bez, kağıt ya da kanvası düşlediğiniz herhangi bir şeye dönüştürebileceğimize inanmaktadır.

“Panzehir ancak sanat ile var olacaktır” – Melis Gürsel

Instagram: art_melis

ÇALIŞMALARINDAN BAZILARI

*

*

*

*

*

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir