İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rugül Serbest’in ”Kendimin Ormanında” başlıklı kişisel sergisi Mixer’de

Mixer, ana galeri mekanında Rugül Serbest’in ”Kendimin Ormanında” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Rugül Serbest, resimleri aracılığıyla benliğini, bedenini ve özellikle kendi iç dünyasını ‘bir başkasının’ kimliğine bürünerek yeniden deneyimlemenin yollarını arıyor. Tuvallerinde yeni bir dünya olasılığını düşleyen Serbest, Kendimin Ormanında başlıklı kişisel sergisinde tuvallerinin yanında desen çalışmalarını Mixer’de izleyici ile buluşturuyor.

Kendimin Ormanında, sanatçının uzun süredir resmettiği iç mekanlardan tamamen sıyrılarak dış dünyada kendine bir yer arama hikayesine odaklanıyor. Rugül Serbest bu durumu, ‘’Dünyada-olmanın ne demek olduğunu sorguluyorum. Dünya bir yer veya bir mekan değildir. “Doğa içeridedir” der Cezanne. Ben ne kadar bu dünyanın içindeysem dünya da bir o kadar benim içimde, soluduğum nefestedir.’’ şeklinde özetleyerek izleyiciyi kendi yarattığı dünyasına davet ediyor. Rugül Serbest’in kendi iç dünyasında açtığı pencereden çıkıp düşlediği evren içerisinde su, toprak, ağaçlar ve çiçekler ile bezenmiş görüntüler manzaralar kimi zaman yeniden doğan kimi zaman da kendi ölümlü gerçekliği ile beraber yaşayan  apaçık ve yalın bir üslupta manzaralara dönüşüyor.

Rugül Serbest, dünyanın soluğu, tuval üzerine yağlıboya, 60 x70 cm, 2021

Bir başkası olmak nasıldır? Doğa olmak nasıldır? Bir bitki gibi hissetmek nasıldır? sorularından yola çıkarak kendisine bir başkasının gözünden yeniden bakabilmeyi arzuluyor. Kendimin Ormanı sergisi sanatçının bu arzusuna aracı oluyor. Sanatçı, gerçekte var olan bedeni ile resmettiği bedenler arasındaki ilişkiyi ‘’Dünyada her şey her şeyin içindedir. Her şey her şeyle karışmıştır. Ben de bu dünyaya karışmak istiyorum. Var olduğum bu dünyada her şeyi içimden geçirmek, her türlü biçime, imgeye bürünmek (ve kendime dönmek) istiyorum. Köklerimle toprağın derinliklerine kadar inmek, yaşamın o gizemli kaynağına karışmak istiyorum’’ cümleleri ile açıklıyor.

Rugül Serbest’in Mixer ana galeri mekanında gerçekleşecek kişisel sergisi Kendimin Ormanında, 27 Kasım 2021 – 8 Ocak 2022 tarihleri arasında izlenebilir.

Rugül Serbest | Kendimin Ormanında || Rugül Serbest | In My Forest

27 Kasım 2021 – 8 Ocak 2022

Açılış: 27 Kasım, Cumartesi

Saatler: 17.00 – 20.00

Adres: Mixer, Mumhane Cad. No:50, Kat-1., Karaköy, İstanbul

Tel: 0212 243 54 43

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir