İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sacha Jafri İki Futbol Sahası Büyüklüğündeki Tablosuyla Rekora Koşuyor!

Dünyaca ünlü Ressam Sacha Jafri, bu aralar “Birlikteyiz – İnsanlıktan ilham aldık” adlı bir sanat eseri yaratarak kariyerinde oldukça zorlu bir görev üstleniyor. Yardım kuruluşları için finansal destek toplayacak olan sanatçı, aynı zamanda sanat alanında 5 dünya rekorunu kırma yolunda hızla ilerliyor.

Jafri iki futbol sahası büyüklüğündeki resmini bitirdiğinde  tuval üzerine yapılan en büyük tablo rekorunun sahibi olacak.

Yaşamını Dubai’de sürdüren İngiliz sanatçı, hem Covid-19 nedeniyle Atlantis Oteli’nde kendini izole ediyor, hem de eserini tamamlıyor.

Sanatçı, projenin bir parçası olarak dünyanın dört bir yanından çocukları, kendi yaptıkları izolasyon ve bağlantı temalı sanat eserlerini sunmaya davet ediyor. Bunlar da tabloya eklenecek.

Ressam Sacha Jafri’nin eseri tamamlandığında açık artırmaya çıkacak. Gerçekleştirilecek kampanya ile çocukların eğitim kaynakları, hastaneler ve sağlık çalışanlarını desteklemek için 20 milyon euronun üzerinde bağış toplanması umuluyor. Sanatçı, miktarı yükseltmek için hevesli olsa da eserinin sahibinin kim olacağı konusunda da oldukça titiz davranıyor.

Eseri için gözyaşı ve ter döken sanatçıların olduğu bilinen bir gerçek. Bu eser de Jafri’yi yamulmuş bir pelvis, çarpık ayaklar ve iki bel fıtığıyla bıraktı. Bu da sanatçının son başyapıtına olan adanmışlığını bir göstergesi.

Kaynak: https://tr.euronews.com/2020/07/08/ressam-sacha-jafri-iki-futbol-sahas-buyuklugundeki-tablosuyla-rekora-kosuyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir