İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAHA Derneği’nden Sanatçılar İçin Yeni Bir Mekân “SAHA Studio”

Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını artırmayı amaçlayan SAHA Derneği, İstanbul’da sanatçılara araştırma, üretim ve etkileşim imkânı sağlamak üzere tasarladığı SAHA Studio’yu hizmete açtı. SAHA Studio’ya davet edilip eser üretim imkânı bulan sanatçılardan Alper Aydın, Larissa Araz, Özgür Demirci ve Sibel Horada’nın heykel, video, fotoğraf ve enstalasyonlardan oluşan çalışmaları tanıtıldı.

Çelenk Bafra

SAHA Studio davetli sanatçılara en az 6 ay boyunca çalışma mekânı, danışmanlık ve eser üretim fonu sağlıyor. Sergi, koleksiyon ve atölye ziyaretleri, portfolyo değerlendirmeleri, seminerler ve yurtdışı gezilerle sanatçıların gelişimine katkıda bulunuyor. SAHA Studio, sadece Türkiye’den sanatçıları değil, yurtdışından küratörleri de ağırlayarak araştırmalarına ve İstanbul sanat ortamıyla etkileşimlerine yardımcı oluyor.

Alper Aydın

SAHA Studio’nun sanatçılara sunduğu olanaklara değinen SAHA Derneği Direktörü Çelenk Bafra; “Sanatçıların etkileşim ve üretkenliklerini tetikleyecek esnek bir ortam yaratmaya çalıştık. SAHA Studio’da davet ettiğimiz her sanatçı, sunduğumuz bilgi, birikim, ekip, mekân ve imkândan yararlanırken kendi deneyimlerini de programa kattı. SAHA Studio’nun ilk döneminde asıl kazanımın ortaya çıkan eser ve projeler kadar Larissa Araz, Alper Aydın, Özgür Demirci ve Sibel Horada ile geliştirdiğimiz birbirinden öğrenme kültürü olduğuna inanıyorum” dedi.

Larissa Araz

Derneğin misyonu hakkında bilgiler veren SAHA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Eczacıbaşı ise; “SAHA Derneği, çağdaş sanatı destekleme amacında birleşen üye ve destekçileri bir araya getiriyor. Sanatçılarımızın kâr amacı gütmeyen müze ve kurumlardaki yayın ve üretimlerine destek veriyoruz. 2013 yılından bu yana kurduğumuz yurtdışı işbirlikleriyle, misafir sanatçı programlarına Türkiye’den düzenli katılım sağlıyoruz. Yeni projemiz SAHA Studio ile mevcut ekosistemin ihtiyaçlarına cevap verip sanat profesyonellerinin küresel ağlarla bağlarını daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Özgür Demirci

SAHA Studio’ya sanatçılar, misafir sanatçı programı çerçevesinde deneyimli bir kurul tarafından davet ediliyor. Küratör ve eğitmen Vasıf Kortun, sanatçı Hera Büyüktaşçıyan ve
SAHA Studio’nun direktörü küratör Çelenk Bafra’dan oluşan kurul, İstanbul dışındaki sanat inisiyatifleri Hayy, Karantina, Loading, sub ve Torun’dan da sanatçı önerisi alıyor. SAHA Studio’nun ikinci döneminin ise Mart – Eylül 2020 arasında beş yeni sanatçıyla devam etmesi planlanıyor.

Sibel Horada

Ağustos 2019’da başlayan ilk dönemine davet edilen sanatçıların projeleri, 20, 21 ve 22 Şubat 2020 tarihlerinde izleyiciler tarafından SAHA Studio’da gezilebilecek.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir