İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şahsiyet Dergisi’nin “SALGIN” temalı 10/11 birleşik sayısı raflardaki yerini aldı

Şahsiyet’in “SALGINLARIN EDEBİYATA YANSIMASI” konu başlıklı dosyasında bu ay Kuzey Kayahan Saran’ın “Yaradılış ve Hastalıklı İnsanlık”, Bade Osma’nın “Batı Kanonu Salgın Edebiyatına Genel Bir Bakış” ve Murat Gil’in “Salgın Etkisinde Türk Edebiyatı” yazıları yer alıyor.

Şahsiyet’in yeni sayısının odak yazar konuğu ise ilk kitabından bu yana edebiyatımızda psikolojik gerilim türünün başarılı örneklerini veren roman yazarı HARUN ÖZEN. Melek Eryazıcı’nın “Kayıp Zamanın Sarkacında Salınan Ahir Ruhlara Dair: Harun Özen Romanlarına Üçlü Paradigmal Yapısöküm Çalışması” adlı incelemesi ve Harun Özen’in kendi kaleminden “Harun Özen, Romancı Harun Özen’i Anlatıyor” başlıklı yazısı yeni sayıda okurların ilgisine sunuluyor.

Şahsiyet’in röportaj konuğu ise UĞUR TERZİ. Haden Öz kendisiyle Notabene Yayınları tarafından basılan, ses getiren ilk romanı Meral üzerine söyleşiyor.

Şahsiyet’in merceğe aldığı ilk kitap bölümünde ELA KİÇİK’in yine Notabene yayınlarından çıkan öykü kitabı ‘Bir Gün Sineği’ üzerine Hande Balkız’ın kaleme aldığı “Ela Kiçik’in Öykülerinde Oyun Bozan Adımlar” adlı inceleme yer alıyor.

Şahsiyet’in yeni sayısında yer alan öykücüler ve öyküler ise; Merve Özer “Kendinden Geçmeye”, Selcan Kırnal “Al Kırmızı Sultan”, Cumhur Özkaya “Sen de Gel”, Dilay Arslan “Küf Kokulu Cennet”, Ece Gün “Murr”, Yeliz Akıncılar “Sikkenin Ölümü”, Ezgi Eren “Kitap Aç Aşk”, Fatoş Avcı Ruso “Perde”, Cansu Selçuk Çağlar “Ruhgöçüren”, Onur Akbaba, “Guguk Kuşu”. 

Ayrıca, Şahsiyet’in 14 Şubat Dünya Öykü Günü vesilesiyle düzenlediği serbest temalı öykü yarışmasında dereceye giren Aslıhan Kocabal’ın “Şarampol”, Evşen Yıldız’ın “Temel”, Deniz Ezgi Avcı’nın “Termodinamiğin İkinci Yasası”, Tuğba Kocaman Bulut’un “Beter Böcek” ve Deniz Saatkaya’nın “İki Kutu Ateş Kızılı Saç Boyası” adlı öykülere ve derginin sosyal medya hesabına gönderilen mikro öykülere de bu sayıda yer veriliyor.

Şahsiyet’in Bekir Dadır editörlüğündeki şiir seçkisinin konukları ise; “Herlinkvirüstaşıyıcısıdeğildiramaspermtaşıyıcısıolabilir” şiiri ile Mervenur Güngör, “Ortaçağ Gelini” şiiri ile Alihan Çetiner, “Şampiyon Fid’Dünya” şiiri ile Semih Öztürk, “Dişleri Dökülen Kırık Bir Ayna” şiiri ile Şebnem Güngeçiren, “En Sıcak Yaz” şiiri ile Mesut Barış Övün, “Büyülü Köy” şiiri ile Erdi Akbulut, “Kendine Dönüş Seyahatnamesi” şiiri ile Kader Demirok, “İstanbul Sakini” şiiri ile Buğra Öztürk ve “Yüzünü Çevirme” şiiri ile Şükrü Erbaş.

Şahsiyet Dergisi İstanbul dağıtımını tamamladı. Dergi,  Beyoğlu Mephisto, Beşiktaş Mephisto, Kadıköy Mephisto, Robinson Crusoe, Kadıköy Espas Kitabevi, Moda 6:45 ve Gergedan Kitabevi’nden temin edilebilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir