İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

"Saloz'un Mavalı" Yeni Yılda İlk Kez Cihangir Atölye Sahnesi'nde

Cihangir Atölye Sahnesi’nin (CAS) genç oyuncuları tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Muhammet Uzuner’in yaptığı “SALOZ’UN MAVALI” adlı oyun 8 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Peter Weiss’in yazdığı, Can Yücel’in çevirisini yaptığı, Muhammet Uzuner’in yönettiği ve önceki gösterimlerde büyük beğeni toplayan “SALOZ’UN MAVALI” adlı oyunun ışığını Onur Alagöz, koreografisini de Hicran Akın yapıyor. Ayrıca kukla tasarım ve uygulamasını Selda Uyan’ın yaptığı oyunda, Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Onur Özer, Murat Aytekin, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay rol alıyorlar.

Can Yücel Türkçeleştirdi

Oyun, Portekiz’de 1932 yılında bir kahraman gibi karşılanarak iktidara gelen Antonio Salazar’ın 36 yıllık iktidarlık döneminde baskının, şiddetin, sömürünün günden güne artmasını ve bu dönemin nasıl bir diktatörlük dönemine dönüştüğünü; ezenlerin ve ezilenlerin gözünden eleştirel bir bakışla izleyiciyle paylaşıyor. Salazar dönemi Portekiz’in üzerinden sömürgecilik tarihinin ve sınıf çatışmasının; mülkiyet düşüncesinin var olduğu günden beri insanlık tarihi üzerindeki etkilerini görüyoruz Saloz’un Mavalı’nda. İnsanın, kendi var ettiği ve kendisini kölesi haline getirdiği sömürgeciliğin hikayesini öznelden evrensele anlatıyor. 1973 yılında Can Yücel’in “Saloz’un Mavalı” olarak Türkçeleştirdiği yapıt daha önce Ankara ve İstanbul sahnelerinde farklı topluluklar tarafından oynandıktan sonra şimdi CAS genç oyuncuları tarafından sahneleniyor.

Arzu Gamze Kılınç’la Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu Cihangir Atölye Sahnesi (CAS), eğitimden sahne uygulamalarına tiyatroseverlerin geniş ilgisini gören yanıyla, yalnız Beyoğlu Cihangir’de değil farklı sahnelerde de izleyici karşısına çıkacaktır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir