İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Salt Online Sinema: Underground Fragrance [Yeraltı Esansı] (2015)

Salt’ın Perşembe Sineması etkinliğinde 15-18 Ekim tarihleri arasında, yönetmenliğini Peng Fei Song’un yaptığı Underground Fragrance [Yeraltı Esansı] filmi var.

Çin’in güneyinden Pekin’e göçen Yong Le, çevreden topladığı eski ev eşyasını satarak geçimini sağlar. Soğuk Savaş döneminden kalma bir yeraltı sığınağında yoksul bir hayat süren genç adam, bir iş kazası sonucu geçici olarak görme yetisini kaybeder. Sığınağın labirenti andıran koridorlarında bir ip yardımıyla yolunu bulmaya çalışırken Xiao Yun ile tanışır. Yong Le gibi göçmen olan genç kadın, artık gece kulüplerinde çalışmamak için saygın bir işe girme hayalleri kurmaktadır. Yerin üstündeyse, yıkılmak üzere olan evi karşılığında makul bir tazminat alabilme mücadelesi veren Lao Jin’in sağlığı da, birikimi de hızla tükenmektedir. Çaresiz ihtiyarın tek umudu, Yong Le’nin mobilyasını iyi bir fiyata satmasıdır.

Kalabalık başkentin kaosunda hayaller ve zorlukların bir araya getirdiği hayatları anlatan Underground Fragrance [Yeraltı Esansı] (2015), aynı yıl Venedik Günleri’nde Fedeora En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.

Salt Perşembe Sineması “Evde” gösterimleri, 24 Eylül-29 Kasım tarihlerinde saltonline.org’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir. Filmler, yalnızca Türkiye’den erişime açıktır. Perşembe Sineması, Garanti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürülmektedir.

Underground Fragrance [Yeraltı Esansı] (2015)

15-18 Ekim

Yönetmen: Peng Fei Song

75 dakika

Çince; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Görsel: Underground Fragrance [Yeraltı Esansı] (2015) filminden bir kare ©Urban Distribution INTL

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir