İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Salt’ın Perşembe Sineması “Evde” Programı Başladı

SALT’ın Garanti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürdüğü Perşembe Sineması’nın 7. yıl gösterimleri 24 Eylül-29 Kasım 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Sokak kültürünün günümüz şehirlerindeki “normal anlayışı”nı nasıl altüst ettiğine bakan 10 film saltonline.org adresi üzerinden izlenebilecek.

Perşembe Sineması “Evde” 24 Eylül itibarıyla saltonline.org’da başladı. Çevrimiçi gösterim programı, Tahran’dan Tallinn’e, Lizbon’dan Pekin’e, New York’tan Berlin’e, Hong Kong’dan Luanda ve Winnipeg’e uzanan bir seçkiyle şehri, ritmini ve normallerini dönüştüren canlı sokak kültürlerini bir araya getiriyor.

Kurgu ve belgesel 10 filmden oluşan Perşembe Sineması “Evde”, yoğun kentleşmenin vurduğu mahallelerdeki değişim rüzgârlarının, sorgulanmayan bir geleneğe karşı daha hakkaniyetli bir gelecek talebinin, bireysel ve toplumsal varoluş çabalarının ve her kesimden insanı buluşturan sokaklardan doğan yeni anlatıların peşinden gidiyor. Gökdelenleriyle meşhur bir megakent, iç savaştan çıkmış bir şehir ya da teknolojinin hızına ayak uyduramayan bir yerleşim yerinde kamusal mekânların, karmaşık ve bir o kadar da renkli yapıdaki sokak kültürlerinin etkisiyle nasıl başka amaç, kimlik ve ifadeler kazandığına bakıyor.

Perşembe Sineması’nın, her yıl olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarından insan yapımı çevrelere odaklandığını vurgulayan SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner, 2020 seçkisinin şehir sokaklarına yansıyan kültürel çeşitliliği görünür kılacağını ifade etti. Her hafta yüzlerce kişiyi bir araya getiren mekânsal buluşmalara güncel sağlık koşullarından ötürü bu dönem devam edilemediğini hatırlatan Öner, programdaki ilk filmin üç gün, diğer filmlerin dörder gün  saltonline.org adresinde yayında olacağı bilgisini verdi.

Çevrimiçi gösterimler sayesinde Perşembe Sineması’nın bu yıl bütün ülkeye ulaşacağına dikkati çeken Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “Evde” başlığı altında bir araya gelen on filmin Türkiye’nin dört bir yanındaki sinemaseverler tarafından rahatlıkla izlenebileceğini belirtti. Atay ayrıca, Garanti BBVA Mortgage’ın SALT ile 7 yıldır sürdürdüğü iş birliğinin topluma kattığı değerden duydukları memnuniyetin altını çizdi.

Yalnızca Türkiye’den erişime açık olan “Evde” filmleri, orijinal dilinde Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecektir.

SALT’ın Perşembe Sineması, 2014 yılından bu yana Garanti BBVA Mortgage desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

PERŞEMBE SİNEMASI “EVDE” PROGRAMI

24-26 Eylül

Ali Jaberansari, Tehran Şehr-i Eşg [Tahran: Aşkın Şehri], 2018

1-4 Ekim

Jaan Tootsen, Uus Maailm [Yeni Dünya], 2011

8-11 Ekim

Rita Maia ve Vasco Viana, Batida de Lisboa [Lizbon’un Ritmi], 2019

15-18 Ekim

Peng Fei Song, Underground Fragrance [Yeraltı Esansı], 2015

22-25 Ekim

Johannes Schaff, Symphony of Now [Bugünün Senfonisi], 2018

29 Ekim-1 Kasım

Selina Miles,Martha: A Picture Story [Martha: Bir Fotoğraf Öyküsü], 2019

5-8 Kasım

Marten Persiel,This Ain’t California [Burası Kaliforniya Değil], 2012

12-15 Kasım

Bo Wang ve Pan Lu, Many Undulating Things [İnişli Çıkışlı Birçok Şey], 2019

19-22 Kasım

Mário Patrocínio, I Love Kuduro [Kuduro’yu Seviyorum], 2014

26-29 Kasım

Ryan McKenna, Cranks [Sersemler], 2019

*En Üstteki Görsel: Tehran Şehr-i Eşg [Tahran: Aşkın Şehri] (2018) filminden bir kare ©Reel Suspects

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir