İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sanat ve Kültür Disiplinleri Sertifika Programı’nda İkinci Dönem Başlıyor

Türkiye’de ilk defa, Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM), İyilik İçin Sanat Derneği ve Artkolik Sanat ve Eğitim Platformu iş birliği ile hayata geçirilen kültür sanat alanında uluslararası normlara uygun içeriklerle, öncü isimlerin katıldığı sertifika eğitim programında ikinci dönem 18 Ocak 2022 tarihinde başlıyor. 

Sanat ve Kültür Disiplinleri Sertifika Programı’nın ikinci dönemine ilişkin detaylar, Artkolik Sanat ve Eğitim Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Keçili ve İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt’un katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda paylaşıldı.

Sanat ve kültür disiplini başlıkları altında akademik anlamda kendisini geliştirmek isteyen sanatseverlere yönelik eğitim verilmesi amaçlanan programlarda Feride Çelik, Buket Şakarcan, Emre Erbirer, Saliha Yavuz ve Denizhan Özer gibi alanında önemli isimler eğitmen olarak yer alacak. 

Küresel salgının getirdiği kısıtlamaları fırsata çevirmek isteyenlerin dijital platformlar üzerinden kişisel gelişim eğitimlerine yönelmesi ile hayata geçirildiği ilk dönemde yoğun ilgi ile karşılaşan Sanat ve Kültür Disiplinleri Sertifika Programı’nda ikinci dönem ‘Sanat Kültür Yönetimi ve Kurumlar’ başlıklı modül ile başlayacak. Programın ilk modülünde, müze, galeri ve kültür sanat dünyasına hazırlanmak için sanat yönetiminin tarihi, küratörlük uygulamaları, sanat kurumları yönetimi, koleksiyonlar, sergi tasarımı, bütçe ve finans, eğitim, yeni teknolojiler ve ziyaretçi deneyimini aktarmayı amaçlayan konular işlenecek. 

İhtisas konularındaki en saygın öğretim üyelerinden oluşan eğitim kadrosuyla gençlere sadece bir üniversite eğitim almaktan ziyade, geleceklerini de kazandırmayı hedefleyen bir vizyon ile hareket eden Bahçeşehir Üniversitesi ile evrensel bir değer olan sanatın daha geniş kitlelere yayılması amacıyla faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği ve uzunca süredir güncel kültür ve sanat eğitimleri veren Artkolik’in iş birliği ile sürdürülebilirlik kazandırılan projede her bir modül bir diğeri bittikten sonra başlayacak. Bu sayede ileri tarihli eğitim programları için kayıtlar devam edebilecek. 

Katılımcıların hem sektörel hem de akademik bilgi birikimlerini geliştirmeyi hedefleyen Sanat ve Kültür Disiplinleri Sertifika Programı kapsamında yeni dönem eğitim modüllerinin başlıkları ve başlangıç tarihleri şu şekilde olacak: ‘Sanat Kültür Yönetimi ve Kurumlar – 18 Ocak 2022’, ‘Sanat ve Kültür Disiplinleri – 18 Ocak 2022’, ‘Sanat Pazarlaması ve İletişim – 24 Şubat 2022’, ‘Sanat Tarihi – 28 Mart 2022’ ve ‘Sanat ve Farklı Disiplinler – 11 Mayıs 2022’

İkincisi gerçekleştirilecek olan programda her bir modül başına ücret 1.500 TL; sertifika programının tamamına katılanlara ise indirim uygulanarak 4 modülün ücreti 5.250 TL olarak belirlendi. Sanat ve Kültür Disiplinleri Sertifika Programı hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için www.bausem.bau.edu.tr adresi ziyaret edilebilir ve/ya 0212 381 59 34 no’lu telefondan bilgi alınabilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir