İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” Raflardaki Yerini Aldı

Ekonomi profesörü Fabrizio Zilibotti ve Matthias Doepke’un yazdığı ve The Kitap Yayınları etiketiyle çıkan “Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” isimli kitapta ebeveynlerin çocuk yetiştirmede ekonomik boyutun önemi anlatılıyor.

Her çocuk, kültürden kültüre nesilden nesile ve ekonomik şartlarlardan dolayı farklı yetişir. The Kitap Yayınları etiketiyle çıkan  “Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” isimli kitapta, ekonomi profesörü yazar Fabrizio Zilibotti  ve Matthias Doepke, geçmişin çocukları ve şimdinin ebeveynleri olarak kendi deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşıyor. Kendi ebeveynlerinden çok farklı bir ebeveyn olduklarını farket eden yazarlar, farklı olma nedenlerini şuan çocuklarının dünyası ile aynı şartlara sahip olmadıklarını bu sebeple farklı bir dünya da yetiştirildiklerini anlatıyor.

Kültürel ve ekonomik eşitsizlik sorgulanıyor

Üç bölümden oluşan kitapta 1. bölümde ebeveynlik uygulamalarının ülkeler arasında farklılığı, ülkeler arasındaki ekonomik teşvik farklılığı ve gelişmiş ekonomilerdeki sınıf farklılıklarıyla ebeveyn seçimleri anlatılırken 2. bölümde, bugün ebeveynlerin çoğu çocukları uygunsuz bir şey yaptığında onları sert bir şekilde disipline etmekten kaçınırken, yüzyıllar boyunca otoriterliğin neden bu kadar popüler olduğu ve aynı perspektiften hareketle ebeveynlikteki toplumsal cinsiyet rollerinin dönüşümünü, ekonomik gelişim sürecinde geniş aileden çekirdek aileye geçişi, ebeveynlerin çocuk işçiliğine karşı değişen tutumlarını ve hatta sosyal sınıflar arasında farklı tercih ve değerlerin oluşumu sorgulanıyor. 3. bölümde ise zengin ve yoksul aileler arasındaki ebeveynler arası uçurumun farklı sosyal çevreden gelen çocuklar için fırsat eşitsizliği yarattığı anlatılıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir