İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sınırları sınırsızlığa götürecek sergi: “Kırmızının Ötesinde’’

“Sınırın bilincine varmamız için o sınırın ötesinde ne olduğunu bilmemiz gerekir. Bir çizginin bitimini bilmek demek, o çizginin ötesindeki boşluğu da bilmek demektir.’’ Hegel.

Sınırları sorgulatmak ve çeşitli okumalar sunmayı amaçlayan “Kırmızının Ötesinde’’ adlı sergi, 25 Nisan– 25 Mayıs tarihleri arasında artsteps.com üzerinden ziyaret edilebilecek. Gizem Mavi Aydemir ve Şeyma Nur Eren’in küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergide Ayşe Kapusuz, İlker Kayalı, Kerem Ağralı, Tutku Bulutbeyaz, Ülkü Yılmaz ve Yunus Çermik’in  geçmişten beri insanların farklı farklı konularda karşısına çıkan bir kavram olan sınırın insanlar üzerindeki etkilerini sorgulayan yapıtları yer alacaktır.

Hegel’in: “Sınırın bilincine varmamız için o sınırın ötesinde ne olduğunu bilmemiz gerekir. Bir çizginin bitimini bilmek demek, o çizginin ötesindeki boşluğu da bilmek demektir’’ sözünden yola çıkılarak hazırlanan sergide, sınır ve sınırsızlık kavramları mercek altına alınırken bir yandan Hegel’in bu söylemine göre sınırın var olduğunu söyleyebilmemiz için ilk önce sınırsızlığı mı kabul etmeliyiz? Sınır aslında sınırsızlık mıdır? gibi sorularla sınırların sınırsızlığını sorguluyor.

 “Kırmızının Ötesinde’’ adlı sergi, 25 Nisan 2021– 25 Mayıs 2021 tarihleri arasında artsteps.com üzerinden ziyaret edilebilecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir