İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Susam Sokağı'nın Minik Kuş'u Öksüz Kaldı

Ülkemizde Susam Sokağı adıyla yayınlanan çocuk programı Sesame Street’te Minik Kuş ve Kırpık isimli kuklalara hayat veren kuklacı Caroll Spinney, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun yıllar Minik Kuş ve Kırpık karakterlerinin canlandırmasını yapan Caroll Spinney’nin ölüm haberi, dizinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla doğrulandı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Caroll Spinney’nin bir süredir distoni (Dystonia) rahatsızlığıyla mücadele ettiği belirtildi. Distoni, beyin tarafından iletilen sinyalin yanlış gönderilmesi sonucunda, vücutta belirli bir bölgede ya da yaygın şekilde oluşan istemsiz kas spazmlarına verilen genel bir tanımlama. Vücudun bir bölgesinden başlayarak (göz, boyun, kollar ve eller gibi) bazı durumlarda ağrılı bir şekilde gelişir.

26 Aralık 1933 tarihinde Waltham, Massachusetts, ABD’de doğan Caroll Edwin Spinney, Sesame Street’in başladığı 1969 yılından bu yana, 50 yıl boyunca Minik Kuş adlı büyük kuklanın hem içine girerek hem de seslendirerek canlanmasını sağladı. Spinney 8 Aralık 2019 Pazar günü yaşamını yitirdi.

Kaynak: https://www.nytimes.com/2019/12/09/arts/television/big-bird-caroll-spinney.html#click=https://t.co/dZFNIXn87W

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir