İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Synth Pop Müzik İkilisi Soft Analog

Soft Analog müzik grubu, 2019 yılında Ankara’da kuruldu. Sözlerde ve bestelerde kendi müzikal yolculuklarına insanları davet eden grup Dream pop, Indie Pop ve Synth Pop’u benimseyerek müziğine bu türleri yansıtıyor. Grup Ömer Çelik’in İdil Tavşanlı’ya beraber grup kurma fikrini bahsetmesiyle oluşmuştur. Başlarda ‘The Morning Tape’ ismiyle İngilizce müzik yapma hayali olan grup zamanla yeni üyelerin katılmasıyla Soft Analog adını almıştır. Herkesin bireysel olarak müzik geçmişi vardır. Ömer 13 yaşında kendi çabalarıyla gitar çalmayı öğrenerek müzik hayatına ilk adımını atmıştır. İdil’de 8 yaşında piyano eğitimi alarak müzik hayatına başlamıştır. Lise zamanlarında okul gruplarında, çeşitli etkinliklerde sahne tecrübeleri yaşamışlardır. Bu bireysel müzik hayatının Soft Analog’a büyük katkısı olmuştur.

Kendine özgü bir tınısı olan Soft Analog şehir ve şehrin getirdiği yaşantının dışavurumunu insanlara aktarıyor. Hâlen eğitimlerine devam eden grup üyeleri kendi enstrümanlarında ruh hallerini anlatarak Soft Analog’un tınısını belirlemekte büyük rol oynadı. Grubun asıl esinlendiği ve üzerine yoğunlaştığı 80’- 90’ dönemlerindeki sound, giyim, tarz ve yaklaşım. Bunun içerisinde synthesizer kullanımı, drum machine, disco funk bass ve davul desenleri, eskinin havalı modası (vintage) kıyafetler, gözlükler, renk paleti seçimi ve bunların modern dünyayla birleşmiş hali mevcuttur. Kısacası besteleri dinlerken minik bir nostaljik atmosfer hissedilir.

Grubun ismi aslında grubun yaptığı müzik türünü yansıtır, Analog kelimesi grubun soundunun bir parçası olan ve kullanmayı sevdikleri eski synthler ve aynı zamanda plak, kaset gibi analog cihazlardan geliyor. Soft kelimesi iste grubun soundunun yumuşak ve daha rahat bir havada olmasından dolayı koyulmuştur.

Bugüne dek konser vermeyen grup 1 yılı geride bıraktı. Konsept işler üretmeyi çok seven Soft Analog şarkılarını ve yarattıkları dünyayı dinleyicileri ile paylaşırken bu konuya dikkat eder. Grup, sözlerinde şehir hayatını bireysel bir perspektiften anlatır. Bunun yanı sıra toplumsal bir eleştiri de oluşturur. Modern dünyayı ve bu düzenin içindeki insanı anlatır, bunların getirdiği duygulardan, farkındalıklardan ya da farkına varamadıklarımızdan bahseder. Şarkılar dinamik ve enerjik bir soundun içinde daha melankolik ve eleştirel sözlere sahiptir. Soft Analog bu zıtlığı yaratmayı ve hissettirmeyi seviyor. Son çalışmalarını daha önce yayınladıkları “Geç Vakitler”, “Kaybolur” ve “Yansımalar” parçalarının akustik versiyonlarından oluşan Akustik EP’ yi 2020 Aralık ayında yayımladılar. Günümüz dünyasındaki düşünce şekline ve bireysel farkındalığa değinen grup, vintage pop kültürü çerçevesinde şarkılarını üretmeye devam ediyor.

Soft Analog Spotify: 

https://open.spotify.com/artist/0FWmCLXYps2U14dmCsiK82?si=uWcGdfBQT5GbdoJBrYwyZg

Apple Music: 

https://music.apple.com/tr/artist/soft-analog/1482958720?l=tr

Youtube: 

https://youtube.com/c/SoftAnalog

Soft Analog İletişim:

https://instagram.com/softanalog?igshid=kwfvql3br817

https://softanalog.com/

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir