İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tuğba Arslan Tamirci: Yüreğim söyledi, kalemim yazdı.

Farklılığı kendi hayal gücüyle birleştiren ve Sen Mi Geldin? adlı ilk kitabıyla edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yapan  yazar Tuğba Arslan Tamirci ile samimi ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Mine Alpan: Merhaba Tuğba hanım, biraz okurlarımıza kendinizden bahseder misiniz?  

Tuğba Arslan Tamirci: 15.08.1986 Kdz. Ereğli doğumluyum. Uzun süredir Sakarya da yaşamaktayım, yazarlığın yanı sıra özel bir hastanede tıbbi sekreterlik mesleğimi çok severek yapmaktayım. Evli ve bir prens annesiyim. Okumayı, yazmayı, doğayı, kahveyi, yağmuru en çokta ailemi çok seviyorum. Önüm arkam sağım solum mutluluk ( gülüyor ) 

Yazmaya nasıl ve ne zaman başladınız?

Daha önce ufak tefek denemelerim kısa yazılarım olmuştu. Okumayı çok seven biri olarak aklımın bir köşesinde de hep yazmak vardı. Ve çok isteyerek başladığım hayalim gerçek oldu, gerçek bir mutluluk… 

Sizi yazmaya özendiren şeyler nedir?

Kesinlikle okumak, çok okumak. Çünkü kitap okumanın faydalarından biri de yazma becerimizi geliştirmesi ayrıca kelime haznemizi güçlendirmesi. Ve yazdıkça anladım ki dinlenmek, mutlu olmak. Bazen anlatmakta zorlandığım bir  sürü duyguyu, yazarken hepsini bir arada yaşıyor insan. Hani deriz “bana çok iyi geliyor” diye işte tam olarak bu yazmak bana çok iyi geliyor, musmutlu ediyor.

Kitabınızı yazmaya başlarken kurguyu önceden mi belirlediniz? Yoksa bütün olay örgüsü siz yazdıkça mı gelişti?

Yazmaya başlarken aklımda herhangi bir kurgu plan hiç bir şey yoktu. Yazdıkça çevirdim sayfaları, yazarken yaşadım, bazen tıkandım kapattım defterimi. Yani tamamen yazdıkça gelişti. Yüreğim söyledi kalemim yazdı.

Sen Mi Geldin? adlı  kitabınızdaki hikayede gerçek, yaşanmış bir hikaye var mı? Yoksa tamamıyla  hayal gücünüzle mi yazdınız?

Gerçek bir hikaye değil, tamamen kurgu. Ama yazarken çevremdeki karakterlerden çok alıyorum, kahramanlarıma giydiriyorum hemen, bu durum beni çok fazla gözlemci yaptı. Özellikle sevdiğim karakterler hep kalemimde.

Sizce herkes kitap yazabilir mi? Yazmak bir yetenek midir?

Elbette yazabilir. Ben yetenek olarak düşünmüyorum. Ama yine eklemek isterim ki okumanın etkisi çok büyük.

İlerleyen süreçte yeni bir kitap projeniz var mı? 

Evet şu anda “ Sen Mi Geldin? ”   kitabımın devamını yazıyorum.

En son hangi kitabı okudunuz?

En son Ayşe Kulin’in “Hayat” kitabını okudum. Aynı anda iki üç kitap okuduğum oluyor. Ayrıca Getem için seslendirme yapmaktayım işte bu paha biçilemez bir mutluluk.

Son olarak Gazete Sanat okurlarına ve takipçilerimize söylemek istediğiniz ya da değinmek istediğiniz bir  nokta var mı?

Gazete sanat okurlarına sevgilerimi iletiyorum. Okurlarıma gelince hepsiyle aramızda müthiş bir enerji var hepsini sevgiyle kucaklıyorum ve önünüz arkanız sağınız solunuz mutluluk olsun diyorum. Ayrıca harika enerjilerini bana mesajlarıyla ileten gençlere  kısa bir not eklemek isterim, tüm hayatımızda ve öğrenim hayatımızda çokça faydası olan analitik  düşünmeyi güçlendiren, konsantrasyonumuzu artıran zihinsel sağlığımızı geliştiren okuma alışkanlığının hep hayatlarında kalmasını dilerim.

Ruhunuzu dinlendirmek için mutlaka okuyun!..

Röportaj: Mine Alpan

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir