İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin İlk Online Dans Yarışmasına Başvurular Başladı!

Frida Medya Ajansı, Türkiye’nin ilk online “Salsa” dans yarışmasını Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun desteğiyle 30-31 Ocak 2021 tarihleri arasında amatör ve profesyonel dansçıların katılımıyla Zoom platformu üzerinden gerçekleştirecek!

Türkiye’de farklı branşlarda dans eden profesyonel ve amatör binlerce dansçı Covid 19 salgını öncesine kadar aktif olarak birçok etkinlik ve yarışmada bir araya geliyordu. Pandemi nedeniyle toplumsal ve sosyal hayata getirilen kısıtlamalardan dans sporu da olumsuz etkilendi.

Frida Ajans Başkanı Sinem Ergün, küresel salgın süresince devam eden “Hayat Eve Sığar” uygulamasından hareketle dansçıların evlerinden katılabilecekleri bir dans yarışması organize ettiklerini belirtti. Sinem Ergün sözlerine şöyle devam etti: “Yeni normal dünya düzeninde salgını bitirmeye yönelik alınan tedbirler nedeniyle iş, sanat, eğitim gibi pek çok aktivite online yapılmaya başlandı. Dans yarışması neden online olmasın diye düşündük. Salgından en çok etkilenen gruplar arasında yer alan dans severleri dijital teknolojilerden faydalanarak tekrar buluşturmaya karar verdik.”

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecekleri için heyecanlı olduklarını dile getiren Sinem Ergün, Dans Sporları Federasyonu’nun desteğiyle, yarışma jürisinin yerli ve yabancı dünyanın en iyi Salsa dansı eğitmenlerinden oluşturulacağını söyledi.

Birbirinden yetenekli salsa dansçılarının evlerinden dans performanslarını sergileyeceklerini söyleyen Sinem Ergün, finale kalan dansçıların nefes kesen mücadelesinin youtube kanalından canlı olarak yayınlanacağının altını çizdi.

Sürpriz ödüllerin sahiplerini bulacağı Salsa yarışmasına, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce dansseverin ilk online dans yarışmasına katılması bekleniyor. Yarışmada derece elde edecek finalistler diğer ödüllerin yanı sıra, uluslararası festivallere katılma hakkı da kazanacak.

Online Dans Yarışmasına başvurular 21 Ocak 2021’de sona erecek.

Bilgi İçin: Yalçın Şişman | yalcin.sisman@fridamedya.com.tr |

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir