İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE 29 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında Tophane-i Amire’de

Her yıl, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında sanatseverlerle buluşturan BASE’in 2021 edisyonu 29 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında Tophane-i Amire’de gerçekleşecek.  BASE’te henüz sanat kariyerinin başında sanatçı adaylarıyla tanışabilir ve onların farklı disiplinlerde özgün yapıtlarını bir arada görebilirsiniz. 

BASE bu yıl beşinci kez Türkiye’deki üniversitelerin resim, heykel, fotoğraf, video, baskı, grafik tasarım, cam ve seramik, geleneksel Türk sanatları bölümlerinden yeni mezun sanatçı adaylarının eserlerine ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin 42 farklı şehrindeki 75 üniversiteden 1200’e yakın başvuru alan BASE’in 2021 edisyonunda seçici kurulun değerlendirmesiyle 100’ü aşkın yeni mezun sanatçının eseri yer alacak.  Her yıl  sanat dünyasından değerli isimlerin yer aldığı çok sesli bir seçici kurula sahip olan BASE’in 2021 yılı başvurularını ise Aslı Sümer, Burak Delier, Çağrı Saray, Defne Casaretto, Derya Yücel, Gülçin Aksoy, Memed Erdener, Melek Gençer, Necla Rüzgar, Nermin Kura, Nilüfer Şaşmazer, Oğuz Erten, Orhan Cem Çetin, Sarp Evliyagil, Seçkin Pirim ve  Serhat Kiraz değerlendirdi. Serginin küratörlüğünü Derya Yücel üstlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle; Grundig, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda;  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde  bu yıl beşincisi düzenlenecek olan BASE, geçtiğimiz yıl olduğu gibi tüm hijyen ve güvenlik önlemlerinin ışığında ziyaretçilerini ağırlayacak. BASE eş zamanlı olarak base.ist adresinden de online olarak ziyaret edilebilecek

Mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde gençlere destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlayan; Türkiye’nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonunu taşıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir