İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Umut Vicdan’ın Yeni İkilisi “Aşk İçinde” Yayında

Başarılı müzisyen Umut Vicdan’ın yeni ikilisi “Aşk İçinde”, tüm dijital platformlarda yerini aldı. Umut Vicdan, ‘Aşk İçinde’ ve ‘Bırak Ardında’ isimli iki şarkısı ile müzikseverleri büyüleyici bir hikayenin içine çekiyor.

“Ilde” isimli albümü, “KavIrs” ve “Sky Circles” isimli single çalışmaları ile müzik dünyasınıda beğeni toplayan genç müzisyen Umut Vicdan’ın yeni ikili çalışması tüm dijital müzik platformlarında dinleyicileriyle buluştu. Albümde ‘Aşk İçinde’ ve ‘Bırak Ardında’ isimli iki şarkı bulunuyor.

İkilide yer alan ayrılık ve kabullenme temalı iki şarkı, hepimizin başından geçebilecek ortak bir hikayeyi anlatıyor. Umut Vivdan ‘Aşk İçinde’ şarkısında kederi anlatırken, ‘Bırak Ardında’ ile bu kederi yaşayan herkesin sesi oluyor.

Sanatçının Brüksel’de bulunan stüdyosu Pianist’s Corner’de kaydedilen ikilide, Umut Vicdan, piyanoyu elektronik müzik ile kendi tarzıyla harmanlayarak özgün ve farklı melodilere imza atıyor.

Umut Vicdan hakkında

3 yaşında piyano çalmaya başlan Umut Vicdan uzun yıllar Fazıl Say, Muhiddin Dürrüoğlu, Emre Elivar, Emrecan Yavuz gibi ünlü piyanistlerin hocası Kamuran Gündemir ile birlikte çalıştı. Ardından Brüksel Kraliyet Konservatuarı’ndan mezun olan Mehmet Okonşar ile calışmaya başlayan başarılı müzisyen, bu dönemde İdil Biret de dahil olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında ünlü hocaların masterclass’larına katıldı.

Lisede Ted Ankara Koleji’ne giden “cep piyanisti” lakabıyla öğrenimi boyunca Ted Ankara Koleji Çok Sesli Korosunun eşlikçiliğini yaptı. Lise eğitiminin yanında Uluslararası Bakalorya programına, Mehmet Okonşar ile piyano eğitimine ve Aytuğ Ülgen’le müzik teorisi derslerine devam etti.

Liseyi bitirdikten sonra, Brüksel Kraliyet Konservatuarı’nın yetenek sınavını kazanarak lisans ve master eğitimini aynı okulda çeşitli hocalarla çalışarak tamamladı. Bu dönemde elektronik müzikle tanışan sanatçı, master eğitimini birincilikle bitirmesinin ardından, konservatuarın verdiği özel burs ile UVMUSIC isimli şirketini kurarak müzik dersleri vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıl kendi stüdyosu Pianist’s Corner’i kuran sanatçı kayıt, aranjman, mix, mastering hizmetleri vermeye ve konserler düzenlemeye başladı. Compania Atipica Randagia isimli tiyatro şirketinin Ilde isimli oyunu icin 4 soundtrack’den oluşan bir albüm yapan Umut Vicdan, tüm dünyayı etkileyen Covid 19 pandemisi döneminde Youtube ve Instagram üzerinde kendi yaptığı besteleri ve coverları paylaştı ve büyük ilgi gördü.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir