İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zuhal Olcay’dan Oyunculara Öneri: “Şizoid Yaklaşım”

VisionIST ‘Endüstri Günleri’nin ilk gününe konuşmacı olarak katılan sanat dünyasının önemli ismi Zuhal Olcay “Günümüzde oyuncuların asgari şartları geçmişe göre daha iyi sağlanıyor. Oyuncu da zihnini, her ana ve şarta göre hazır tutmalı. Şizoid (*) bir durum ama oyuncu bunu yapmalı” dedi.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin 9. yılında, film endüstrisinin buluşmasını sağlayan VisionIST, “Endüstri Günleri”nin açılışı 23 Kasım tarihinde Harbiye Crowne Plaza otelde gerçekleştirildi.

VisionIST “Endüstri Günleri” yoğun katılımla başladı

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin 9. yılında, film endüstrisinin bir araya gelmesini sağlayan VisionIST, “Endüstri Günleri”nin açılışı 23 Kasım 2019 tarihinde Harbiye Crowne Plaza otelde sinema ve oyunculuk dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşma yapan festival direktörü Bengi Semerci “Festivalin ilk amacı adaleti gündemde tutmak ama bir diğer amacımız da hem festivalin hem de endüstrinin birbirine profesyonel zeminde faydalı olması ve desteklemesi. Bu bölümde hızla gelişen endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi.” dedi.

Zeynep Atakan “Sağlıklı iletişim zemini VisonIST”

Festivalin yeniliği olarak düzenlenen VisionIST “Endüstri Günleri”nin danışmanlığını yapan Zeynep Atakan ise konuklara, sektörün önemli isimlerinin panellerle, yansımalarla ve atölye çalışmalarıyla ağırlanacağını açıkladı. Atakan: “Herkesi bir araya sağlıklı bir iletişim için toplamak önemli. Bilgi paylaşımı yapacağız ve yarışmadan birbirimize faydalı olacağız” dedi.

Paneller, Yansımalar ve Atölyeler

Açılış gününün programlarında ilk olarak İpek Tugay moderatörlüğünde “Dijitalleşme ve Sinemanın Gelecek 10 Yılı” Paneli gerçekleşti. Panele; Selim Arat, Antoni Saura ve Sarp Kalfaoğlu katıldı. Ardından “80’lerde Kadın Yönetmen Olmak” başlıklı Yansıma’da ise Nisan Akman tecrübelerini katılımcılara paylaştı. Sonrasında Atölye çalışmasında Zeynep Atakan yapımcılık alanındaki gelişmeleri ve fikirlerini aktardı. Sıla Karakaya sanat yönetmenliği hakkında bilgiler verdi. İlk günün son programı olan Ustalık Sınıfı’nda ise Zuhal Olcay oyunculuk konusunda yaşadıklarını ve fikirlerini paylaştı.

(*) Şizoid Nedir?

“Şizoid kişilik bozukluğu olan kişiler sürekli olarak sosyal aktivitelerden ve yeni insanlarla tanışmaktan kaçınırlar. Diğer kişilerle iletişim kurmaktan kaçındıkları için, anlamlı ilişkiler içine giremez ve yalnız kalırlar. Duygularını ya hiç göstermezler ya da çok yüzeysel duygular yansıtırlar.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir