İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Liberta’nın Buluştuğu Sergi İstanbul’da

Türk bağımsız ressam ve film yönetmeni Yulia Alizade tarafından hazırlanacak olan ‘Liberta’ kişisel sergisi İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor. Önce Londra, sonra Moskova, şimdi de İstanbul. Sergi ihtişamlı tabloları ile 12-19 Aralık tarihleri arasında Şişli-Osmanbey’de bulunan “illy Reserve Caffe’’de ziyarete açık olacak.

Yulia Alizade, İstanbul doğumlu Azeri kökenli bir Türk sanatçı. Uzun zaman yurt dışında yaşayıp eğitimini Moskova’da, ABD’de ve Türkiye’de aldı. Halen yurt dışında gerçekleşen festivallerde ve sergilerde, İngiltere, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’da Türkiye’yi temsil ediyor.

Sanatsal filmleri yöneterek, aynı fikri mülkiyet edinmiş diğer ressamlar ile birlikte sosyal amaçlı projeleri hayata geçirerek sanatçılara eğitim programları fırsatları sunarak Türkiye’ye büyük katkı sağlayıp kültür hayatında son bir kaç yılda önemli unsurlara yer veren sanatçı, dünyada kadın, insanları etkileyen olaylar, doğa konuları gibi insanları insan yapan kesitleri eserlerine objektif bakış açısı ile yansıtmaktadır.

Yulia Alizade genelde sunduğu manifestosunu ‘Benim için tuval veya film olsun yeter. İnsanları duygularla, hislerle ve kendi dünyasıyla tanıştırmak istiyorum’ sözleriyle açıklıyor. Sanatçı eserlerine bu algıyı sunarak dünyayı sanatı ile aydınlatıyor.

2021 yılında ressam Yulia Alizade ‘Dünya’da kadın’ serisi kapsamında motorla tek başına 1000 km yol yaparak Türkiye’de bunu gerçekleştiren ilk kadın oldu. ‘Kadın her şeyi yapabilir’ diyerek kadınların mucize gücünü göstermek sanatçının asıl amacıydı.

‘Liberta’ sergisi için dünyanın en iyi kahve markalarından olan, sanata ve sanatçıya desteği ile bilinen İlly İtalyan altın sponsor oldu.

Sergi, illy Reserve Caffe’nin Şişli – Osmanbey’de bulunan şubesinde gerçekleşecek. ‘Liberta’ sergisinde ‘Dünya’, ‘İnsanlar’ ve ‘Dünya’da kadın’ serilere ait tablolar seyircilerle buluşacak. Tabloları inceledikten sonra cozy ve güzel bir manzaraya sahip olan mekanda kahve içilebilir.

Açılış: 12 Aralık 2021 saat: 18.00
Adres: Halaskargazi Cd. No:6a, 34371 Şişli/İstanbul. İlly Reserve.

Yulia Alizade: instagram @artist.alizade , www.yuliaalizade.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir