İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zeynep Öykü’den ‘Rönesans’da Melankoli’ Konserleri

Verdiği solo arp konserleri ile klasik müzik dinleyicisinden yoğun ilgi gören, erken dönem müziği uzmanı ve arp sanatçısı Zeynep Öykü, yeni yılda gerçekleştireceği ‘Rönesans’da Melankoli’ isimli mini Türkiye turnesine hazırlanıyor.

İlk konser kilisede

Barok müziğe büyük ilgi duyan Zeynep Öykü, “Barok Arp” isimli projesi ile ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışında konserler verdikten sonra şimdi de Shakespeare İngiltere’sinin müziklerine, dönemin arpı ile can verecek. John Dowland ‘Rönesans’da Melankoli’ adı verilen turnenin ilk ayağı, 14 Şubat 2023 Salı günü saat 20.00’da All Saints Moda Kilisesi’nde gerçekleşecek.

Kadıköy’deki konserin ardından ikinci konser 23 Şubat 2023 Perşembe günü Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ve üçüncü konser 24 Şubat 2023 Cuma günü Ankara Musa Göçmen Senfoni Orkestrası Salonu’nda gerçekleşecek. Barok müzik ustası Zeynep Öykü, bu iki konserde de Dünya’da çok az icracısı olan, İtalyan Rönesans’ının arpı Arpa Doppia’yı icra edecek.

John Dowland

1563-1626 yılları arasında yaşamış olan John Dowland, Rönesans’ın en önemli lavta ustası ve bestecisidir. Daha çok lavta eşliğindeki melankolik şarkıları ile tanınır. En bilinen enstrümantal yapıtları Lacrimae, Göz yaşları, “Flow my tears” ismindeki lavta şarkısının teması üzerine yazılmış 7 adet pavandır. Bu eserler zamanının en çok çalınan oda müziği eserlerinden biriydi ve 17.yy müziği üzerinde de büyük etkisi olmuştu.

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir