İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yulia Alizade 6 Ocak’ta Winterglimmer Sergisinde

Winterglimmer adlı sanat sergisi 6 Ocak tarihinde Beyoğlu’nun kalbi İstiklal Caddesi’nde bulunan Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Bağımsız Türk ressam YULIA ALIZADE Winterglimmer adlı sergiye ‘Neo-Turquerie’ koleksiyonu ile katılıyor.

‘Neo-Turquerie’, Yulia Alizade tarafından 21. yüzyılın 2023 yılına kadar İstanbul’da yaratılmış bir sanat stilidir. Bu tarz, Osmanlı İmparatorluğu’nun sanat ve kültürünün bazı yönlerini taklit eden, 16. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Batı Avrupa’daki Türk modası anlamına gelen oryantal tarzlardan biri olan ‘Turquerie’den ilham almanın bir sonucudur. Jean-Baptiste van Mour, Jean-Étienne Liotard, Jean-Leon Gerome gibi inanılmaz sanatçı ressamlar Turquerie’de resim koleksiyonları yarattı. Müzikte Oryantalizm, W.A.Mozart dahil pek çok bestecinin kullandığı alla turca gibi farklı dönemlerde ortaya çıkan üsluplara uygulanabilir. O dönemde bu moda, ticaret yolları ve Osmanlı İmparatorluğu ile Avrupa arasındaki diplomatik ilişkilerin artmasıyla daha da popüler hale geldi.

Yulia Sezen Alizade – Azeri asıllı Türk sanatçıdır, Şişli’de doğmuştur. Moskova, İngiltere, ABD ve Türkiye’de eğitim gördü. Ressam, grafik tasarımcı ve kısa film yönetmeni olarak Türkiye’yi yerel ve uluslararası festival ve sergilerde temsil ediyor. Aynı zamanda sanat tarihçisi, eğitimci olarak araştırmalar yürütmekte ve sanat danışmanlığı yapmaktadır. Yulia Alizade sembolizm sanatı tarzında çalışıyor ve resmi olarak ‘Neo-Turquerie’ stilinin yaratıcıdır.

Sergi organizatörü: Goya Art Community, küratör Yaman Pakdil.

Adres: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, İstiklal Caddesi, Beyoğlu, İstanbul

6 Ocak 2024 – 18:00

www.yuliaalizade.com/artgallery

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir